(c) copyright|Jeroen Vlemmix


Defecte Blue&Me

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor Kenny92 » vr maart 30, 2018 15:53

Heb je toevallig laatst het dashboardkastje eruit gehad ofzo? Of iets anders aan de auto gedaan?
Ik had namelijk hetzelfde en had me dashboardkastje eruit gehaald en nadat ik de kabel weer bevestigd had aan het dashboardkastje was het weet weg.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Kenny92
VIP Membro
VIP Membro
 
Berichten: 192
Geregistreerd: do sep 29, 2016 11:33

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor GioBrown » vr maart 30, 2018 16:47

Een aantal dagen voordat merkte dat er wat aan de hand was, heb ik hem APK laten keuren. Ze hebben toen een melding (olie verversen) er uit gehaald.
Ik zal even alle kabels goed aandrukken en kijken of het dan over is!

Ik hou je op de hoogte!
GioBrown
 
Berichten: 2
Geregistreerd: vr maart 09, 2018 12:23

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor steffan » do apr 12, 2018 22:23

Een beetje een late reactie, maar bij mij zat de Blue&Me module bovenop (aan de buitenzijde) van het dashboardkastje. Je kan de B&M module zien zitten als je de binnen-/bovenkant van het dashboardkastje bekijkt.
Het was een kwestie van de 5 of 6 zes schroeven van het kastje verwijderen, het hele kastje haal je dan zo naar voren. Kost je hoog uit 15 minuten.

@J.V.
Geen idee waarom ze dat allemaal aanboden. Het was de goedkoopste....

@Kam-Wen
Ik denk dat de mijne ook kapot gegaan door het gebruik van de USB-poort als lader. Een week nadat ik de USB-poort ben gaan gebruiken om mijn telefoon te laden is de module stuk gegaan.. ergens krijg ik het idee dat de USB-poort/module niet gemaakt is voor de "hoge" stromen tijdens het laden.
steffan
 
Topic starter
Berichten: 6
Geregistreerd: za jun 17, 2017 22:46

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor harry smits » zo mei 13, 2018 11:45

Ik lees hier over defecte blue en me.
Die gaan niet vlug stuk of zijn stuk.
Ze kunnen geblokt worden als men ze verkeerd of heel lang niet gebruikt.
Verkeerde telefoon gebruikt.
Als dat zo is, haalt men de plus en min kabel los van de accu.
Hou deze kabels tegen elkaar aan, zodat men een harde reset
krijgt van alles.
Hou de kabels 5 minuten tegen elkaar of langer.
Sluit de kabels weer aan de accu .
En probeer het weer.
Je kunt software down loaden via de fiat site.
http://www.blueandme.net/blueandme/inde ... ga&lang=en
harry smits
 
Berichten: 1
Geregistreerd: zo mei 13, 2018 11:35

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor marcieb5 » di jan 21, 2020 17:04

Hallo allen. Ook ik heb de problemen zoals @steffan beschrijft. Ik zal mezelf even kort voorstellen, Marc, 35 jaar, woon in Deventer en bezit een punto Evo uit 2012, de 85pk 1.3 diesel.

Eerst stopte m'n USB en Bluetooth carkit ermee, inmiddels knippert ook de kilometerstand.

Heb veel gelezen, - pool losgemaakt van de accu werkte niet, een proxi alignment nog niet gedaan maar vraag me af of dit momenteel al zin heeft.

Zal graag weten waar en hoe ik de blue&me Module eruit kan halen, vooral ook omdat de airbag daar ook ergens zit.. Ervanuit gaande dat hij bovenin /bovenop m'n dashboard kastje zit, moet ik alleen daar schroeven loshalen of ook van het panel daarboven?

Hopelijk kunnen jullie mij nog verder helpen dan dat nu al is gedaan.

Met vriendelijke groet,

Marc
marcieb5
 
Berichten: 2
Geregistreerd: di jan 21, 2020 16:57

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor J.V. » di jan 21, 2020 17:09

Ik weet niet hoe het in een Evo zit, maar in de Grande Punto zie je de module zo zitten als je het dashboardkastje opent.
Avatar gebruiker
J.V.
Supporto Tecnico
Supporto Tecnico
 
Berichten: 1750
Geregistreerd: do jul 28, 2016 15:43

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor marcieb5 » wo jan 22, 2020 0:25

Helaas. In de Evo niet.. Usb / aux zit hier ook bij de pook ipv in het kastje. Maar blijkbaar zijn deze gescheiden van elkaar?
marcieb5
 
Berichten: 2
Geregistreerd: di jan 21, 2020 16:57

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor J.V. » wo jan 22, 2020 0:39

Ik heb even in ePER gekeken:
Afbeelding

Nummer 4 is de B&M module. Als de tekening klopt zit deze dus ergens achter/boven de radio verwerkt in het dashboard. Verder dan dat kan ik je helaas ook niet helpen.
Avatar gebruiker
J.V.
Supporto Tecnico
Supporto Tecnico
 
Berichten: 1750
Geregistreerd: do jul 28, 2016 15:43

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor Guilly94 » di feb 18, 2020 21:53

Goedenavond,

Sinds gisteren de trotse eigenaar van een Punto Evo 1.3 Diesel uit 2013. Tot nu toe bevalt de auto heel erg, het enige waar ik mee zit is dat de kilometerstand knippert en ik behalve de volumeknoppen en source knoppen op het stuur geen gebruik kan maken van de overige knoppen(Blue&Me) de verkoper kon me ook niet vertellen waar dat aan ligt. Vandaar dat ik het vraag in deze rubriek. Hoop dat iemand me hiermee zou kunnen helpen.

Mvg,

Guilly
Guilly94
 
Berichten: 1
Geregistreerd: di feb 18, 2020 21:44

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor Judith » wo feb 19, 2020 11:36

Heb je de radio al losgehaald en gekeken of de stekkers van de Blue&Me module goed vastzitten?
Anders waarschijnlijk een defecte blue&me module.
Judith
 
Berichten: 3
Geregistreerd: di jan 27, 2015 16:04

Re: Defecte Blue&Me

Berichtdoor J.V. » wo feb 19, 2020 12:50

Als de kilometerstand knippert heeft dat met de B&M module zelf te maken en niet met de verbinding tussen de radio en de B&M module. Ik zou eerst uitlezen en proxy alignment uitvoeren.
Avatar gebruiker
J.V.
Supporto Tecnico
Supporto Tecnico
 
Berichten: 1750
Geregistreerd: do jul 28, 2016 15:43

Vorige

Keer terug naar In Car Entertainment en Blue & Me (Nav)

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten