NordicGP2006


Kortsluiting in elektronica?

Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Bassabas » wo aug 08, 2018 8:00

Goedemorgen allen,

Wellicht dat iemand mij kan helpen. Bij het starten, hoor ik de startmotor tikken.
Vervolgens knippert en tikt alles aan elektronica in de auto. Hij geeft verder geen foutmelding aangezien het management wordt uitgeschakeld.
Heeft iemand enig idee wat er aan de hand is?

Alvast bedankt!!

Gr
Bas
Bassabas
 
Topic starter
Berichten: 1
Geregistreerd: wo aug 08, 2018 7:50

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Fixma » wo aug 08, 2018 9:04

Slechte accu? Hoe oud is de accu?
Bij mijn vrouw GP gebeurd het ook maar geeft wel aan dat stop/start systeem is uitgezet door dit probleem. Morgen zet ik een nieuwe accu in en weet ik het zeker..
Avatar gebruiker
Fixma
VIP Membro
VIP Membro
 
Berichten: 111
Geregistreerd: zo jul 24, 2016 12:42
Woonplaats: Friesland

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor J.V. » wo aug 08, 2018 13:28

Welkom op het forum!

Ik heb precies hetzelfde gehad met een SEAT Ibiza, toen was inderdaad de accu defect. Kan ook betekenen dat je dynamo stuk is en de accu dus niet meer vol genoeg geladen wordt, maar ik zou eerst de accu eens (laten) testen. :wink:
Avatar gebruiker
J.V.
Moderatore
Moderatore
 
Berichten: 1637
Geregistreerd: do jul 28, 2016 15:43

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Jasper3011 » wo aug 08, 2018 13:37

Klinkt inderdaad als de accu ik had namelijk precies hetzelfde toen mijn accu leeg was. Kan ook zijn dat één van de klemmen niet goed op de accupolen zit en daardoor geen goede massa heeft.
Jasper3011
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 38
Geregistreerd: ma okt 03, 2016 22:18

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Puntoman » wo aug 08, 2018 17:33

Even accu doormeten en even meten of er voldoende lading vanaf de dynamo binnenkomt , het voltage stijgt dan tot ca 14,5-15,0 V. Zie je niet minimaal 14 V of bijv 12 V en zakkende (bij lopende motor) dan eerst even kijken of de bedrading wel ok is voordat je zo'n dynamo laat reviseren.
Accu houdt het meestal ook niet lang bij ontlading.
Avatar gebruiker
Puntoman
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 142
Geregistreerd: di okt 25, 2016 3:39

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Fixma » ma aug 20, 2018 9:44

Heb de accu vervangen en sindsdien werkt het stop/start systeem prima.. Nu nog nadenken om het geheel uit te zetten
Avatar gebruiker
Fixma
VIP Membro
VIP Membro
 
Berichten: 111
Geregistreerd: zo jul 24, 2016 12:42
Woonplaats: Friesland

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Puntoman » za aug 25, 2018 1:25

Lijkt me een leuke uitdaging.
Het lijkt min of meer mogelijk te zijn met de juiste software in je ECU.
Voor zover ik kon lezen kun je hem dan uitzetten -tijdelijk- totdat je de motor weer uitzet.
Avatar gebruiker
Puntoman
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 142
Geregistreerd: di okt 25, 2016 3:39

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Fixma » zo aug 26, 2018 20:10

Yep je kan het dus niet uitzitten voor altijd, alleen per knopje voor elke start.. Jammer..
Laatst bijgewerkt door Fixma op ma aug 27, 2018 7:23, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Fixma
VIP Membro
VIP Membro
 
Berichten: 111
Geregistreerd: zo jul 24, 2016 12:42
Woonplaats: Friesland

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Puntoman » zo aug 26, 2018 20:15

Met een beetje fantasie koppel je die draden niet aan een schakelaar maar aan een circuit wat na enkele seconden even een gesloten circuit is. Ergo geen knopje meer drukken om start / stop uit te zetten waardoor het geheel volautomatisch wordt uitgeschakeld , bij elke start.
zoiets: https://www.circuitsonline.net/forum/view/102706
Avatar gebruiker
Puntoman
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 142
Geregistreerd: di okt 25, 2016 3:39

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Fixma » ma aug 27, 2018 7:25

Klopt dat is de enige option, maar ook hou het liever original. Met andere rijstijl kan het ook prima. En komt niet zo vaak voor dat hij in start/stop gaat. Was mooi geweest als het via de software kon.
Avatar gebruiker
Fixma
VIP Membro
VIP Membro
 
Berichten: 111
Geregistreerd: zo jul 24, 2016 12:42
Woonplaats: Friesland

Re: Kortsluiting in elektronica?

Berichtdoor Puntoman » wo aug 29, 2018 18:47

Was er nou niet een groepje bezig om de software te herschrijven zodat je dit permanent uit kan zetten? Is dan wel geen officiele software...
Avatar gebruiker
Puntoman
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 142
Geregistreerd: di okt 25, 2016 3:39


Keer terug naar Techniek en Onderhoud

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast