Jvle99 November 2018


Toerental valt te diep bij schakelen ?

Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Roger 1962 » zo dec 30, 2018 17:32

Hoi , Hier ben ik weer met een ander vraagje :: ik bezit een GP 1.2 - 8 V met 116 000 KM ...als ik schakel valt het toerental terug naar 700 à 800 toeren per minuut en blijft ook mooi rond draaien bij het stoppen ...echter als ik met de verlichting op rij zakt dit toerental bij schakelen of stilstand naar 500 toeren per minuut om vervolgens zich te herstellen naar 800 toeren per minuut …..Kan dit aan de batterij liggen ? deze zit er ongeveer 7 jaar in ...misschien de bougies ? ...ik voel aan mijn water dat het een kwestie van tijd is voor hij stilvalt , 500 toeren is nie veel hé .. Voor de rest rijdt hij normaal ...suggesties ?? ~~
Roger 1962
 
Topic starter
Berichten: 9
Geregistreerd: ma aug 27, 2018 14:44

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Cobus » zo dec 30, 2018 19:23

Als ik een beetje terug kijk naar soort gelijke klachten bij mijn vorige auto zou ik denken stappenmotor of gasklephuis vervuild.
Maar dat was dan een O**L
Avatar gebruiker
Cobus
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 70
Geregistreerd: zo nov 11, 2018 11:38
Woonplaats: De Ronde Venen

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Roger 1962 » di jan 01, 2019 14:00

Tja , dat zou kunnen ...maar hij heeft het enkel maar als je de verlichting in werking stelt ….dus als je de alternator belast ….Ik zou wel durven denken dat het de batterij is ..die de geest aan het geven is ...Als het vervuiling is zou hij het altijd moeten hebben ...Ik heb verderdoor ook gelezen dat je de ralenti kan regelen ...weet iemand hoe dit moet ? :idea: :idea: :idea:
Roger 1962
 
Topic starter
Berichten: 9
Geregistreerd: ma aug 27, 2018 14:44

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Cobus » di jan 01, 2019 16:36

Klopt mijn Opel had daar heel veel last van als er een verbruiker was ingeschakeld.
Zonder verbruikers aan geen problemen.
Na het schoonmaken van de stappenmotor geen problemen meer gehad,
Avatar gebruiker
Cobus
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 70
Geregistreerd: zo nov 11, 2018 11:38
Woonplaats: De Ronde Venen

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Puntoman » wo jan 02, 2019 17:51

problemen met het stationair toerental vind je vaak in de stappenmotor , vervuilde MAP sensor of soms zelfs een nokkenassensor.
Dat ie nadat ie terugvalt na 500 rpm weer opklimt naar 800 is de ECU die dat bijstuurt.

Overigens moet je gasklep / stappenmotor wel behoorlijk vervuild zijn wil hij dit probleem presenteren. Vaak is vervangen het beste.
Avatar gebruiker
Puntoman
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 181
Geregistreerd: di okt 25, 2016 3:39

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Roger 1962 » za jan 05, 2019 13:14

Hoi ,
Thx voor de respons ...maar misschien een stomme vraag : wat is een stappenmotor ? is dat de gasklep ? kun je deze proper maken zonder demontage ? :) :)
Roger 1962
 
Topic starter
Berichten: 9
Geregistreerd: ma aug 27, 2018 14:44

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Puntoman » za jan 05, 2019 13:41

Stationairsteller / stappenmotor ziet erongeveer zo uit: https://www.autodoc.nl/vdo/1737275?gshp=1&gclid=CjwKCAiAyMHhBRBIEiwAkGN6fKTCnCI9hVILkxVLhrQsTAwxuN2UWTZ-kodTglmVpl8gxmY2tTvKfRoCC1IQAvD_BwE

zit op de gasklep, afhankelijk van je auto kan je hem er zo uitschroeven met twee schroefjes of je moet de hele gasklep er eerst uithalen voordat je erbij kunt.

kijk hier even he dat werkt: https://www.youtube.com/watch?v=ImoV1gan3cE
Avatar gebruiker
Puntoman
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 181
Geregistreerd: di okt 25, 2016 3:39

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Roger 1962 » zo jan 06, 2019 18:51

Hoi, Thx voor de info …..maar kan er bij de GP 1.2 dan zo aan of moet heel de boel gedemonteerd worden ?
Roger 1962
 
Topic starter
Berichten: 9
Geregistreerd: ma aug 27, 2018 14:44

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Puntoman » zo jan 06, 2019 19:31

Filterbox eraf (2 boutjes) (er zitten 2 buizen aan, 1 grote die gaat naar de carterontluchting en een kleine die voor de aangezogen lucht zorgt naar het gasklephuis, zitten soms vast met een slangklem)

Gasklephuis zit onder het grote ronde gat van je filterbox, zit met meen ik 3 of 4 bouten vast (beetje priegelen ivm de ruimte die je hebt)

Stationarsteller zit met 2 schroefjes vast. Met een bus gasklapereiniger en een microvezel doek goed schoonmaken (veel zwarte aanslag zou ook kunnen verklaren waarom een niet stabiel loopt)
Als je er een nieuwe stationair steller in zet moet deze ingeleerd worden. afhankelijk van het model GP zijn daar een paar methodes voor. Bekijk dit eerst voordat je hem vervangt.

Al met al niet zo'n enorm werk, maar de beperkte ruimte helpt niet mee.
Avatar gebruiker
Puntoman
Nuovo Arrivato
 
Berichten: 181
Geregistreerd: di okt 25, 2016 3:39

Re: Toerental valt te diep bij schakelen ?

Berichtdoor Roger 1962 » di jan 08, 2019 14:01

Hoi , thxs voor de info ...als ik even tijd heb ga ik dit eens proberen ~~
Roger 1962
 
Topic starter
Berichten: 9
Geregistreerd: ma aug 27, 2018 14:44


Keer terug naar Techniek en Onderhoud

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten