100.000 auto's minder in Europa wegens tekort aan onderdelen

Kijk hier voor nieuws over Fiat.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
haagsche harrie
Nuovo Arrivato
Berichten: 12
Lid geworden op: za apr 09, 2011 21:00
Locatie: Den Haag

100.000 auto's minder in Europa wegens tekort aan onderdelen

Bericht door haagsche harrie »

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Eco ... nder.dhtml

De Italiaanse autofabrikant Fiat zal in het huidige tweede kwartaal mogelijk 100.000 auto's minder produceren in Europa wegens een tekort aan onderdelen. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

De aanvoer van onderdelen is verstoord door de aardbeving en tsunami die Japan vorige maand troffen. De productie komt volgens Fiat pas in het vierde kwartaal weer normaal op gang. Het concern verkocht vorig jaar meer dan 1 miljoen auto's in Europa. Fiat kan ook bepaalde kleuren auto's voorlopig niet leveren omdat er een tekort is ontstaan aan een speciaal soort pigment dat uit Japan komt.

Verscheidene autofabrikanten, waaronder Toyota, General Motors, Honda en Nissan hebben de productie moeten verlagen wegens een gebrek aan onderdelen. Het Franse Peugeot liet woensdag weten dat de ramp in Japan de winst in de eerste helft van dit jaar met ongeveer 150 miljoen euro drukt.

Luxe sportautomerken
In het eerste kwartaal ging het Fiat nog voor de wind. De winst verdrievoudigde tot 37 miljoen euro. Dat kwam vooral door sterke resultaten bij de luxe sportautomerken van de groep, Ferrari en Maserati. De totale omzet klom met ruim 7 procent tot 9,21 miljard euro.

De merken Fiat, Lancia en Alfa Romeo werden de afgelopen periode geplaagd door de dalende autoverkopen in Europa. Maar robuuste verkopen in Brazilië, waar het merk Fiat al 37 opeenvolgende kwartalen marktleider is, compenseerden deze afname. Het concern heeft ruim een vijfde van de Braziliaanse markt in handen en verwacht dit marktaandeel te behouden in 2011.
Wijn na Bier geeft plezier en Bier na Wijn geeft gein! :D
jpkramer
VIP Membro
VIP Membro
Berichten: 4699
Lid geworden op: ma feb 11, 2008 21:57

Re: 100.000 auto's minder in Europa wegens tekort aan onderd

Bericht door jpkramer »

Ik hoorde dat de mooie kleur acid jazz blue voorlopig niet leverbaar is i.v.m. het tekort aan Xirallic pigment uit Japan.
Giovanni Tutore
Avere Una Vita
Berichten: 4980
Lid geworden op: vr sep 14, 2007 19:31

Re: 100.000 auto's minder in Europa wegens tekort aan onderd

Bericht door Giovanni Tutore »

Jij wou toch niet weer dezelfde kleur bestellen :?:
Plaats reactie