Gebroken voorveren

Plaats reactie
CoGP
Berichten: 1
Lid geworden op: ma okt 28, 2013 14:26

Gebroken voorveren

Bericht door CoGP »

Goedemiddag,

Tijdens een bezoekje aan de plaatselijke fastfitter kwam aan het licht dat zowel de linker als de rechter voorveren van onze GP zijn gebroken.
Nu heb ik even gegoogled, maar het schijnt nogal 'ns voor te komen.

Hebben we hier te maken met een constructiefout of ondeugdelijk materiaal? Er schijnt geen terugroepactie te zijn geweest (wat wel met de Stilo is gebeurd, wegens foutieve schotels waardoor de veren braken).
Wat zijn jullie ervaringen hieromtrent?
Gebruikersavatar
Douwe
Senior Stato
Berichten: 682
Lid geworden op: zo jul 20, 2008 10:25
Locatie: Den Helder

Re: Gebroken voorveren

Bericht door Douwe »

Bij elk merk breken veren, het verschil zit hem in hoe een merk het oplost. Wordt het snel en goed opgelost dan komt het niet in de media.

Bij de Stilo braken de veren niet door de schotel, maar door de vorm van de veer. De veer diameter onderaan was kleiner als in het midden. Als de onderste ringen van de veer braken klapte deze over de voetplaat/schotel heen omdat de grotere bovenringen over de voetplaat heen gingen.

De oplossing bij de Stilo was een bredere voetplaat om de bestaande veerschotel monteren, hij kon hierdoor nog steeds breken maar niet meer over de schotel heen schieten.
Want dat gaf nogal gevaarlijke situaties, hij schoot dan bijvoorbeeld in de band.

Dus sinds de modifactie kunnen deze gevaarlijke situaties niet meer ontstaan, maar de veer kan nu dus wel niet direct merkbaar breken net zoals bij elke andere auto.
Fiat Punto Edizione Cool TwinAir Turbo 100 Rock 'n Roll Blue
Volvo XC60 D5 FWD Momentum
Plaats reactie