Fiat lanceert milieulabel PUR 02

Kijk hier voor nieuws over Fiat.
jpkramer
VIP Membro
VIP Membro
Berichten: 4699
Lid geworden op: ma feb 11, 2008 21:57

Fiat lanceert milieulabel PUR 02

Bericht door jpkramer »

Fiat grijpt de autotentoonstelling van Parijs, die wordt gehouden van 4 tot en met 19 oktober, aan voor de lancering van zijn milieulabel PUR-02. Het staat voor modellen die een extra laag verbuik en CO2-uitstoot hebben. De autobouwer brengt direct een 500, Bravo en Croma uit, maar zal het programma in de komende maanden verder uitbouwen.

Om met de benjamin van de familie te beginnen, de 500 PUR-02 stoot na een aantal aanpassingen nog maar 115 g/km uit. Het brandstofverbruik ligt in de stadscyclus 10% lager dan normaal. Een en ander is bereikt door een stop/start-systeem in te bouwen. Met deze techniek schakelt de motor automatisch uit wanneer de bestuurder staat te wachten voor bijvoorbeeld een verkeerslicht. De motor is een bekende, het is de 1.2 viercilinder. Fiat koppelt het blok aan een handbak, maar vanaf januari 2009 komt ook een gerobotiseerde handbak beschikbaar.Met deze Dualogic-transmissie aan boord daalt het verbruik nog meer, zo claimt Fiat.

De Bravo PUR-02 beschikt over een dieselmotor, de nieuwe 1.6 Multijet met 90 of 105 pk. De zwakste versie stoot slechts 115 g/km aan CO2 uit, 4 g/km minder dan de 105 pk-uitvoering doet. Om dat cijfer te halen is de aërodynamica aangepakt, zijn de overbrengingsverhoudingen van de handbak aangepast, staat de auto op banden met een lage rolweerstand en gebruikt Fiat speciale motorolie.

De Croma is de derde in de lijn. Fiat levert het vijfdeurs model met een 1,9 liter dieselmotor, goed voor 120 pk. De CO2-uitstoot is door een reeks modificaties met 17 g/km gedaald tot 140 g/km.Fiat zegt dat het van 6,1 tot 5,3 l/100 km verlaagde verbruikscijfer geen invloed heeft op het prestatieniveau.

Het is nog niet bekend wanneer de auto's deze kant opkomen. De woordvoerder laat desgevraagd weten dat op de Parijse autoshow een eerste aanzet wordt gegeven. "Fiat werkt aan nog meer zaken. De komende jaren zal het programma op verschillende vlakken worden uitgebreid," aldus de zegsman.
Bron: Autotelegraaf

Beetje vaag verhaal, de Bravo 1.6 105pk ECO heeft nu al een uitstoot van 119 g/km CO2....
Plaats reactie