Fiat Grande Punto wint Europees Rally Kampioenschap

Gesloten
Gebruikersavatar
GP SS
Nuovo Arrivato
Berichten: 27
Lid geworden op: di mar 07, 2006 17:17

Fiat Grande Punto wint Europees Rally Kampioenschap

Bericht door GP SS »

Fiat Grande Punto wint Europees Rally Kampioenschap
Hoe kan het anders?!?! :lol:
(8/8/2006)

Door de overwinning in de Rally Vinho da Madeira (Portugal) heeft de Fiat Grande Punto van Giandomenico Basso en Mitia Dotta, reeds 3 wedstrijden voor het einde, het Europese Rally Kampioenschap binnengehaald. De vierde Europese rallytitel voor Fiat, na de overwinningen in 1972, 1975 en 1981.
De Grande Punto is bovendien nog in de race voor 2 andere titels: de International Rally Challenge en het Italiaanse Rally Kampioenschap.
Na vorig seizoen de Europese titel ternauwernood te hebben gemist aan het stuur van hun Fiat Punto Super 1600, zijn Basso en Dotta dit jaar in hun 270 pk sterke Grande Punto Super 2000 de nieuwe Europese kampioenen, dankzij eerdere, schitterende overwinningen in Turkije, België en Bulgarije en een vierde plaats in Polen. Vier zeges in 6 rallies mogen gerust een prestatie van formaat genoemd worden, gezien de zwaarte van de rallies en het sterke, internationale deelnemersveld.

Vanaf de tweede klassementsproef lag het team Basso/Dotta op kop en heeft de leiding niet meer uit handen gegeven. Na in totaal 19 proeven mochten Basso en Dotta zich winnaars van de Rally van Madeira noemen. “Een ongelooflijke ervaringâ€
Gesloten