Fiat Grande Punto wint ?Gouden Stuurwiel 2005?

Admin GPC
Junior Stato
Berichten: 464
Lid geworden op: di feb 07, 2006 12:46
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Fiat Grande Punto wint ?Gouden Stuurwiel 2005?

Bericht door Admin GPC »

Fiat Grande Punto wint ?Gouden Stuurwiel 2005?

De fonkelnieuwe Fiat Grande Punto heeft zijn eerste prestigieuze trofee binnen: de Duitse titel ?Goldenes Lenkrad 2005?, oftewel het ?Gouden Stuurwiel?. Deze prijs ?die zowel in Duitsland als de rest van Europa enorm hoog staat aangeschreven- wordt jaarlijks toegekend door een uiterst vakkundige en onafhankelijke jury, gevormd door auto-experts, coureurs en bekenden uit de showbizz.

De door het weekblad ?Bild am Sonntag? georganiseerde verkiezing werd dit jaar reeds voor de 30e maal gehouden, met prijswinnaars in vier verschillende categorieën. De nieuwe Fiat Grande Punto behaalde de overwinning in de compacte klasse en wist de Volkswagen Fox, Renault Clio, Toyota Yaris en Peugeot 1007 achter zich te laten.

Afbeelding

De uitreiking vond gisteren plaats in Berlijn, ten overstaan van ruim 450 gasten afkomstig uit de industrie, handel, cultuur, politiek en sport. De prijs werd in ontvangst genomen door Werner H. Fry, Managing Director van de Duitse importeur Fiat Auto AG. ?Het winnen van het ?Goldenes Lenkrad? vervult ons met trots en geeft ons vertrouwen voor de toekomst. Het is een belangrijk nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de succesvolle Punto en het merk Fiat. Tevens betekent het een absoluut droomdebuut voor de nieuwe Grande Punto.?

Positieve verkoopstart
In Italië heeft de nieuwe, fors grotere Punto een spectaculaire première doorgemaakt. De verkoopstart heeft geresulteerd in een dusdanig forse orderstroom dat de doelstellingen werden overtroffen. Vanaf de marktintroductie in september zijn er overall tot en met de eerste week van november maar liefst 40.000 orders genoteerd. Voornamelijk de Italiaanse dealers tekenden voor dit succes, aangezien de Fiat Grande Punto pas vanaf medio oktober in andere grote markten als Duitsland, Frankrijk en Spanje in de verkoop is gegaan.

Afbeelding

Eigen Grande Punto samenstellen via mini-website www.grandepunto.nl
In de aanloop naar de officiële Nederlandse marktintroductie, is zojuist de speciale mini-website www.grandepunto.nl online gegaan. Op deze (Nederlandstalige) site is alle informatie over de nieuweling te vinden en kan de bezoeker de Grande Punto volledig naar eigen smaak 'opbouwen', bijvoorbeeld qua versies, motorisatie, kleur, wielen en interieur. Tevens is er op deze unieke en makkelijk toegankelijke Grande Punto-website een mogelijkheid om filmpjes te downloaden. Ook kan de liefhebber zich aanmelden voor de gratis digitale Grande Punto-nieuwsbrieven.


Bron:
www.Fiat.nl
Plaats reactie