Fiat Croma behaalt 5 sterren in de Euro NCAP test

Kijk hier voor nieuws over Fiat.
Admin GPC
Junior Stato
Berichten: 464
Lid geworden op: di feb 07, 2006 12:46
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Fiat Croma behaalt 5 sterren in de Euro NCAP test

Bericht door Admin GPC »

Fiat Croma behaalt 5 sterren in de Euro NCAP test

De nieuwe Fiat Croma staat aan de top van zijn segment qua veiligheid. De Croma behaalde de maximale score van 5 sterren in de prestigieuze Euro NCAP crashtest. Ook de Fiat Grande Punto wist recentelijk deze hoogste 5 sterren rating te bereiken.

Afbeelding

De uitstekende prestaties van deze Fiat modellen onderstrepen het belang dat Fiat Auto hecht aan de maximale bescherming van bestuurders en passagiers. Bij het ontwerp van de Fiat Croma is rekening gehouden met alle mogelijke ongelukscenario?s: frontale en zijdelingse botsingen, over de kop slaan, van achter aangereden worden en zelfs brand.

De nieuwe Fiat Croma biedt een constant, voorspelbaar weggedrag dat de bestuurder in bescherming neemt en hem in grenssituaties helpt de controle over het voertuig eenvoudig te behouden. Buiten het uitstekende remsysteem is de Fiat Croma (standaard dan wel optioneel) voorzien van de meest moderne elektronische hulpmiddelen die het dynamische gedrag van de auto permanent in de gaten houden en daar waar nodig automatisch ingrijpen.

Sinds de marktintroductie van de Croma zijn er reeds 22.000 orders genoteerd. Circa 40% van de kopers heeft gekozen voor de meest riant uitgeruste versie; de Croma Emotion. Populaire opties zijn de 18? wielen, lederen bekleding en het grote glazen Sky Dome zonnedak.

Qua motorisering zijn de MultiJet diesels erg in trek. Zo?n 60% van de geleverde auto?s is uitgerust met de 150 pk 1.9 MultiJet 16v en 10% met de krachtige 200 pk 2.4 MultiJet (nu ook leverbaar in Nederland). De MultiJet-motoren zijn de ideale oplossing voor automobilisten die prijs stellen op uitstekende prestaties in combinatie met een voorbeeldige prijs/kwaliteit verhouding qua verbruik, uitrusting etc. Liefst 25% van de kopers bestelde een Croma met automatische transmissie (zowel 5- als 6-traps).

Bron:
www.Fiat.nl
Plaats reactie