Veel waar voor je geld met nieuwe Fiat Croma 1.8 16v

Kijk hier voor nieuws over Fiat.
Plaats reactie
Admin GPC
Junior Stato
Berichten: 464
Lid geworden op: di feb 07, 2006 12:46
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Veel waar voor je geld met nieuwe Fiat Croma 1.8 16v

Bericht door Admin GPC »

Veel waar voor je geld met nieuwe Fiat Croma 1.8 16v

Met de introductie van de 140 pk sterke Fiat Croma 1.8 16v wordt de nieuwe business class modellenlijn extra aantrekkelijk voor zakelijke en veeleisende particuliere rijders. Niet in de laatste plaats door zijn kostenplaatje: hij is er al vanaf ? 25.495 en op basis van full operational lease rij je al vanaf ? 469,- per maand in de representatieve en zeer dynamische ruimtelimousine.

Afbeelding

De 1.8 16v krachtbron harmonieert perfect met het Fiat Croma concept. De 140 pk sterke viercilinder staat borg voor zeer levendige prestaties. De 1.8 benzinemotor wordt gekoppeld aan een vlot werkende handgeschakelde 5-versnellingsbak; levert een topsnelheid van 206 km/u en accelereert deze Croma-uitvoering in tien tellen naar de 100 km/u. Daarbij komt dat hij zeer efficiënt met de brandstof omspringt: in de gecombineerde cyclus 7,5 liter op 100 kilometer oftewel 1 op 13,3; een verbruik dat ook in de praktijk goed haalbaar is.

Naast de voordelen van zijn zeer verfijnde aandrijving, verwent de nieuwe Fiat Croma zijn rijders met een meer dan riante interieurruimte voor vijf volwassenen. De Fiat Croma is 4,75 meter lang, 1,77 meter breed en 1,60 meter hoog. Zijn wielbasis meet liefst 270 centimeter. Vooral die grote wielbasis en een hoogte die ongeveer 10 centimeter boven de gebruikelijke afmetingen ligt, gaven topdesigner Giorgetto Giugiaro letterlijk en figuurlijk de ruimte om een cabine van recordformaat te creëren.

Afbeelding

Ook aan allerlei praktische details is veel aandacht besteed. Dankzij de vlakke vloer, de lage dorpels en de hoog geplaatste zitvlakken van de comfortstoelen stappen zowel bestuurder als passagiers als het ware ?horizontaal in?. In standaard opstelling meet de bagageruimte 500 liter en dat is naar behoefte uit te breiden tot een inhoud van maar liefst 1.610 liter. In een aantal uitvoeringen kan ook de rechter voorstoel voorover worden geklapt, zodat een laadlengte van maximaal 270 cm ontstaat. De bagageruimte biedt de mogelijkheid een geheel vlakke laadvloer te creëren; optioneel is een verborgen bagagevak onder de vloer. Ideaal voor een cameratas, laptop of handtas die liefst onzichtbaar moet worden opgeborgen.

Het hoogwaardige Croma-onderstel is zeer comfortabel, maar garandeert tegelijkertijd een voortreffelijke stabiliteit en bochtvastheid. Bij de vooras is een nieuwe generatie van het beproefde McPherson systeem toegepast en achter heeft de Croma een fraaie Multilink wielophanging. De wielbewegingen worden aan beide zijden door een viervoudige wielgeleiding optimaal beheerst. In combinatie met het zeer stijve koetswerk en de snelheidsafhankelijk werkende elektro-hydraulische stuurbekrachtiging, staat het borg voor een zeer precies te beheersen weggedrag.

Met de actieve en passieve veiligheid van de Croma is het uitstekend gesteld. Naast geavanceerde technieken als ABS, EBD (elektronische remkracht verdeling) is Fiats Comfort Wagon altijd voorzien van zeven airbags. Waaronder een die de onderbenen van de bestuurder beschermt. Heel bijzonder in deze klasse. In de toonaangevende EuroNCAP crashtest behaalde de Fiat Croma onlangs de maximale score van vijf sterren.

De Croma 1.8 16v kent een vanafprijs van ? 25.495,- (Active). Vooral met het oog op de zakelijke rijders biedt Fiat de maatwerkoplossing Croma Business Connect aan; opgewaardeerd met o.a. Connect Nav+ (navigatie, GSM, etc.) en parkeersensoren voor ? 28.995,-.
Houd het rubber tussen de lijnen en de glimmende kant boven.
punto52
Nuovo Arrivato
Berichten: 38
Lid geworden op: vr feb 10, 2006 23:42
Locatie: belgie

fiat croma

Bericht door punto52 »

Ik reedt deze week met de mooie croma multijet,wat een wagen op alle gebied,motor,uitrusting,noem maar op,en wat een verbetering kwaliteit,en zeker zijn prijs waard meer dan ooit. :D
Plaats reactie