Indrukwekkend debuut van Fiat Grande Punto Rally.

Plaats reactie
Admin GPC
Junior Stato
Berichten: 464
Lid geworden op: di feb 07, 2006 12:46
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Indrukwekkend debuut van Fiat Grande Punto Rally.

Bericht door Admin GPC »

Indrukwekkend debuut van Fiat Grande Punto Rally.

Op indrukwekkende wijze is de gloednieuwe Fiat Grande Punto Rally erin geslaagd zijn debuutrally winnend af te sluiten.

De door N. Technology ontwikkelde Grande Punto Rally in Super2000-specificatie (2.0 liter motor met zo'n 270 pk; vierwielaandrijving) was oppermachtig in de Rally del Ciocco. Rijder Paolo Andreucci en navigator Anna Andreussi wisten de zware Groep N-concurrentie (waaronder diverse Subaru's Impreza STi en Mitsubishi's Evo IX) riant achter zich te houden.

Afbeelding

In de Rally del Ciocco werd de strijd tussen 58 teams beslist in liefst 14 speciale etappes met een totale lengte van ruim 173 km. Veertig rally-wagens bereikten na een totale rit over 538 kilometer uiteindelijk de finish.

Met een voorsprong van bijna 35 seconden bleef de Italiaanse equipe Andreucci-Andreussi met hun Fiat Grande Punto Rally de door Gianfranco Cunico bestuurde Mitsubishi Evo IX ruim de baas. De derde plaats, met een achterstand van 46 seconden, ging naar een Subaru Impreza STi.

Afbeelding

Het rally-debuut van de Fiat Grande Punto Rally kreeg nog extra glans door de vijfde positie in het eindklassement die Andrea Navarra veilig stelde. Hij eindigde op iets meer dan 53 seconden van de winnaar.



Het programma voor het Europees Rallykampioenschap 2006 ziet er als volgt uit:

23 april Mille Miglia Rally (I)
14 mei Fiat Rally (TR)
28 mei Platinum Rally Poland (PL)
25 juni Ypres Westhoek Rally (B)
9 juli Bulgaria (BG)
5 augustus Rally Vinho da Madeira (P)
27 augustus Barum Rally Zlin (CZ)
17 september Rally Eko Elpa (GR)
22 oktober Rallye d?Antibes (F)
Houd het rubber tussen de lijnen en de glimmende kant boven.
punto52
Nuovo Arrivato
Berichten: 38
Lid geworden op: vr feb 10, 2006 23:42
Locatie: belgie

super2000

Bericht door punto52 »

Ja,en nu intussen is andreucci winnaar geworden met de super 2000 punto in millle miglia.
En deze wordt nog beter. 8)
Gebruikersavatar
johnb
Avere Una Vita
Berichten: 3502
Lid geworden op: di aug 01, 2006 12:17
Locatie: Landgraaf

GP Kampioen !!!!

Bericht door johnb »

Fiat Grande Punto wint Europees Rally Kampioenschap
(8/8/2006)
Door de overwinning in de Rally Vinho da Madeira (Portugal) heeft de Fiat Grande Punto van Giandomenico Basso en Mitia Dotta, reeds 3 wedstrijden voor het einde, het Europese Rally Kampioenschap binnengehaald. De vierde Europese rallytitel voor Fiat, na de overwinningen in 1972, 1975 en 1981.
De Grande Punto is bovendien nog in de race voor 2 andere titels: de International Rally Challenge en het Italiaanse Rally Kampioenschap.
Na vorig seizoen de Europese titel ternauwernood te hebben gemist aan het stuur van hun Fiat Punto Super 1600, zijn Basso en Dotta dit jaar in hun 270 pk sterke Grande Punto Super 2000 de nieuwe Europese kampioenen, dankzij eerdere, schitterende overwinningen in Turkije, België en Bulgarije en een vierde plaats in Polen. Vier zeges in 6 rallies mogen gerust een prestatie van formaat genoemd worden, gezien de zwaarte van de rallies en het sterke, internationale deelnemersveld.

Vanaf de tweede klassementsproef lag het team Basso/Dotta op kop en heeft de leiding niet meer uit handen gegeven. Na in totaal 19 proeven mochten Basso en Dotta zich winnaars van de Rally van Madeira noemen. “Een ongelooflijke ervaringâ€
Plaats reactie