Alfa Romeo Mi.To

Kijk hier voor nieuws over Fiat.
Gesloten
jpkramer
VIP Membro
VIP Membro
Berichten: 4699
Lid geworden op: ma feb 11, 2008 21:57

Alfa Romeo Mi.To

Bericht door jpkramer »

Dit zijn de eerste officiële beelden van de nieuwe kleine Alfa, de Mi.To. Inderdaad, hij heet dus niet Junior. Zijn missie is duidelijk, de Mi.To moet Mini tegengas gaan bieden.
In juni van dit jaar start de productie waarna hij in september overal in Europa gelijktijdig in de verkoop gaat. De naam Mi.To staat voor Milano en Torino. De eerste plaats is thuisbasis van Alfa Romeo, Turijn is de plek waar Fiat van oudsher zetelt. Daarnaast is het woord Mito Italiaans voor mythe. Een schitterende auto, die staat staat op het platform van de Fiat Grande Punto. Hij is met een lengte van 4,06 meter iets langer dan zijn Italiaanse neefje. De breedte bedraagt 1,72 meter en hij is 1,44 meter hoog. Inmiddels heeft Alfa Romeo deze gegevens in een officieel persbericht bevestigd.

Maximaal 230 pk
Bij de introductie is er de keus uit twee benzine- en twee dieselmotoren. De motorvermogens lopen uiteen van 90 tot 155 pk. Het gamma begint met een 90 pk sterke 1,3-liter Multijet turbodiesel. Wie meer vermogen wil, kan kiezen voor de 1.6 Multijet. Voor de liefhebbers van benzinemotoren zijn er twee T-Jet motoren: eentje met 120 en eentje met 155 pk. De 230 pk sterke GTA komt in een later stadium. De kracht van de topversie komt van de 1,8-liter DI Turbojet motor die in de Lancia Delta debuteert. In de Delta heeft deze turbomotor 200 pk.
Het ’unique selling point’ van de Mi.To is het Alfa DNA-systeem. Van binnenuit zijn hiermee verschillende afstellingen van het onderstel te regelen. Er zijn drie standen: ’Dynamic’ (voor supersportieve ritten), ’Normal’ (voor stadsritten) en ’All Weather’ (voor moeilijke weersomstandigheden). Het systeem is geïnspireerd op het Manettino-systeem van Ferrari. Standaard krijgen alle Mi.To’s Vehicle Dynamics Control (VDC) en een sportonderstel mee.
Alfa geeft een Europese richtprijs op van 16.000 euro. Naar verwachting beginnen de Nederlandse prijzen iets boven de 20.000 euro.
Bron: Autoweek
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gesloten