Fiat komt met 500 mpv

Een liefde voor een ander model Fiat? Deel die liefde hier.
jpkramer
VIP Membro
VIP Membro
Berichten: 4699
Lid geworden op: ma feb 11, 2008 21:57

Fiat komt met 500 mpv

Bericht door jpkramer »

Fiat wil een vierdeurs-versie van de 500 gaan bouwen. Die is volgens de eerste berichten breder en hoger dan het standaardmodel. We kunnen ons dus opmaken voor een wedergeboorte van de oer-Multipla.
Fiat heeft grootse plannen met de 500. Vanaf volgend jaar komt het model te koop op de Amerikaanse markt. In het vierde kwartaal van dit jaar start de productie in fabriek in het Mexicaanse Toluca. In Europa wordt intussen gewerkt aan een vierdeurs variant van het rugzakje. Die wordt volgens het vakblad Automotive News hoger en breder dan de reguliere 500 en zal in Europa dus als mpv door het leven gaan. Hij valt in de klasse van de Opel Meriva. Er wordt gewerkt aan de auto onder de codenaam L0.
De auto wordt gebouwd in de Mirafiori-fabriek. Dat is dus een andere locatie dan de Poolse fabriek waar de normale 500 wordt gebouwd. Ook in Amerika zal de Multipla-nieuwe-stijl leverbaar worden. Daar gaat hij echter niet als mpv door het leven.
De komst van een mpv-achtige betekent waarschijnlijk wel het doodvonnis voor de Giardinetta-versie van de 500. Over de komst van dit stationwagentje wordt als sinds de komst van de moderne 500 gesproken. Amerika is echter geen land voor een stationwagen – maar des te meer voor een ruimteauto. Vandaar dat op het laatste moment deze wisseling is gemaakt.
In de jaren ’50 en ’60 pionierde Fiat met het mpv-concept met de allereerste Multipla. Die was echter niet gebaseerd op de 500, maar op de 600.
Bron: Autoweek
Plaats reactie