Fiat schaft instructieboekje af

Kijk hier voor nieuws over Fiat.
Plaats reactie
jpkramer
VIP Membro
VIP Membro
Berichten: 4699
Lid geworden op: ma feb 11, 2008 21:57

Fiat schaft instructieboekje af

Bericht door jpkramer »

Onder het mom van elke gram gewicht is er één teveel, schaft Fiat het instructieboekje af. Toch verdwijnt het instructieboekje niet helemaal, Fiat legt een uitgedunde versie in de auto. In plaats van 420 gram, weegt het boekje nu 160 gram. Een besparing van 260 gram.
De eerste Fiat die het lichtere instructieboekje meekrijgt, is de 500. Fiat noemt het een snelgids. Hierin staan de veiligheidsvoorschriften en het gedrag in noodgevallen beschreven. Verder ook de technische gegevens, het onderhoudsschema en andere evidente informatie. De uitgebreide versie van het instructieboekje geeft Fiat op dvd mee. Gewicht helpt niet mee in de strijd om een zo laag mogelijke CO2-uitstoot. Vandaar dat elke gram gewicht er één teveel is.
Bron: Autovisie
Gebruikersavatar
Hellfire
Avere Una Vita
Berichten: 2066
Lid geworden op: vr jun 22, 2007 10:26

Re: Fiat schaft instructieboekje af

Bericht door Hellfire »

Volgens een van de reacties op Autoweek blijft het volledige instructieboekje beschikbaar voor mensen die daar prijs op stellen.
Afbeelding Grande Punto 1.4 T-Jet 16v Sport Exotica Red
Afbeelding En een Prius...
Afbeelding Renault Mégane III Estate 1.5 dCi TCE Bose
Gebruikersavatar
ed.de.vries
Membre D'Oro
Berichten: 1276
Lid geworden op: vr dec 01, 2006 0:09
Locatie: Grevenbicht

Re: Fiat schaft instructieboekje af

Bericht door ed.de.vries »

Ik heb over het dikke instructie boekje kontact gehad met een Fiat medewerkerster. (PR)
Inderdaad gaat het dikke exemplaar er uit in zijn huidige vorm. Inderdaad komt er een dvd bij aankoop mee naar de nieuwe eigenaar,en tevens een super dun zg: éérste hulp overzicht exemplaar.
Uit deze info bron bleek dat er géén dikke exemplaren meer 'aangemaakt' worden. eea zou gaan gelden voor
<>ALLE Fiat automobiels, zodra de huidige voorraad uitgegeven/verkocht is<>!
:der ALTE:
Gebruikersavatar
tonyvandenbroek
Presidente GPC
Presidente GPC
Berichten: 16093
Lid geworden op: do mar 30, 2006 11:04
Locatie: Someren
Contacteer:

Re: Fiat schaft instructieboekje af

Bericht door tonyvandenbroek »

Fiat schaft instructieboek af: 260 gram papier per auto minder.

Om de impact op het milieu te verminderen, investeert Fiat al jaren in duurzame mobiliteit. Niet alleen zorgt Fiat ervoor dat de producten steeds milieuvriendelijker worden, ook spreekt Fiat actief de bestuurder aan en stimuleert deze een eco-vriendelijkere rijstijl te hanteren.
Daarnaast doet Fiat er alles aan om de nevenproducten zo milieuvriendelijk te produceren. Daarom wordt de uitgebreide papieren documentatie afgeschaft. Kopers krijgen nog wel een zogenaamde papieren snelgids. Hierin staan de veiligheidsvoorschriften en het gedrag in noodgevallen beschreven. Ook zijn hier de technische gegevens, het onderhoudsschema èn de waarschuwingen en gebruiksaanwijzingen van de belangrijkste componenten te vinden.
De uitgebreide documentatie krijgt de koper op een dvd. De dvd bevat de complete, meer gedetailleerde instructie en kan zowel op een dvd-speler als op een computer afgespeeld worden.
Kopers die uitdrukkelijk om een uitgebreide papieren versie verzoeken, kunnen deze kosteloos krijgen.

Vanaf augustus is de Fiat 500 het eerste model waarbij niet de huidige 420 gram, maar 160 gram aan papieren documentatie geleverd wordt. Een besparing van 260 gram.

Fiat is opgenomen in de ‘Dow Jones Sustainability (DJSI) World and Europe’ index met een score van 93/100. Een bekroning op de jarenlange duurzaamheidsinspanningen die het bedrijf levert. De “Dow Jones Sustainability World” en de “Dow Jones Sustainability Europe” index zijn de meest prestigieuze en toonaangevende indices die voorbehouden zijn aan bedrijven met de beste totaalscore op zowel het economische, maatschappelijke als sociale vlak.
Fiat kreeg de maximale score (100/100) voor de kwaliteit van rapporteren (zowel milieu als sociaal), in bijna alle gebieden die geanalyseerd zijn op het gebied van milieu (tegengaan klimaatverandering, productprestatie, logistieke processen) en voor verschillende sociaal economische gebieden (risk management , ethische code, human capital ontwikkeling en stakeholder engagement).


bron: Persbericht FiatNL
Afbeelding
Plaats reactie